Povestea mea – Petrușca Cristian Gabriel

Numele meu este Cristian Gabriel și m-am născut pe 5 iunie 2018. Sunt un băiețel drăgălaș, diagnosticat cu Tetrapareză spastică (o formă de paralizie cerebrală ce provoacă pierderea parțială sau totală a utilizării membrelor și a trunchiului). M-am născut prematur, la 29 de săptămâni, prin cezariană. Din cauza unor complicații medicii au fost nevoiți să efectueze de urgență operația cezariană, nu înainte de a ne întreba: ”MAMA sau COPILUL?” Cred că aceasta a fost cea mai îngrozitoare întrebare pe care au auzit-o vreodată părinții mei. Am supraviețuit, printr-o minune, și eu și mama. La naștere cântăream doar 1300 de grame, iar medicii m-au ținut la spital două luni de zile. Am crezut că s-a încheiat chinul meu și că totul avea să fie bine. Însă, nu a fost nici pe departe așa, căci la nouă luni nu îmi puteam susține capul și nu puteam sta în șezut. Așadar, m-am întors la spital cu inima strânsă, unde am primit diagnosticul de tetrapareză spastică și întârziere în dezvoltarea neuromotorie. În luna decembrie am trecut printr-o operație la piciorușe, însă medicii mi-au spus că este doar o primă operație dintr-un lung șir de terapii pentru recuperare, și am nevoie de zeci de ore de terapie pentru a se vedea progrese și îmbunătățiri. La recomandarea kinoterapeutului, ar trebui să trec și printr-o intervenție chirurgicală de miofibrotomie, intervenție care poate fi făcută la o clinică din Chișînău. Am mare nevoie de ședințe zilnice de kinetoterapie, logopedie, terapie ocupațională și senzoriala, și pentru că ședințele de terapie trebuie să merg la clinici din orașe diferite, la costul terapiilor se adaugă și cheltuielile de transport și cazare.

Donează și ajută-mă să particip la toate terapiile absolut necesare pentru îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții mele. Terapiile mele îmbracă toate formele posibile: înot, kinetoterapie, terapie de integrare senzorială, terapie ocupațională, diverse metode terapeutice și tehnici complementare (masaj terapeutic, stretching, elongații, termoterapie). Mă bucură și mă ajută fiecare donație, fiecare mână întinsă către mine. Cu multă dăruire și dragoste din partea voastră, voi putea zâmbi!

Ajută-mă prin transfer bancar!

Conturi:
RON : RO71 RNCB 0078 1704 2264 0005, deschis la Banca Comercială Română
EUR : RO33 RNCB 0078 1704 2264 0010, deschis la Banca Comercială Română
SWIFT BCR ROBU
Cod de înregistrare fiscală 44619301
Nr. Înregistrare în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor 83 / 07.07.2021
Detalii plată: donație Petrușca Cristian Gabriel

Ajută-mă prin completarea formularului 230, pentru redirecționarea a 3.5% din impozitului pe venitul din salariu sau pensia impozabilă!

Formularele se pot completa și depune la ANAF până la data de 25 mai a fiecărui an, pentru direcționarea impozitului reținut în anul precedent.
*Conform noului Codul Fiscal, direcționarea sumei reprezentând până la 3.5% din impozitul pe venitul realizat poate fi realizată către același beneficiar pentru o perioadă de 2 ani (bifa la secțiunea II, punctul 2) și va putea fi reînoită după expirarea perioadei respective)

Formularul poate fi completat în două modalități:

Modalitatea 1:

  • Pasul 1: DESCARCĂ FORMULARUL
  • Pasul 2: completează datele de identificare de la rubrica I și semnează în căsuța „semnătură contribuabil” de la finalul rubricii III (datele Asociației SVUC sunt deja completate)
  • Pasul 3: trimite formularul completat și semnat către Asociația SVUC, în format .pdf / scan pe mail către office@svuc.ro, până pe data de 20 mai. Președintele Asociației SVUC va depune formularul la ANAF pe baza unui borderou centralizator. Formularul se poate depune și prin serviciul online ANAF – Spațiu Privat Virtual, dacă ai semnătură electronică.

Modalitatea 2: COMPLETEAZĂ ONLINE

Completează, semnează și depune formularul 230 online, într-un minut. Ai completat și semnat direct pe ecran? După apăsarea butonului GENEREAZĂ .PDF, printr-un mesaj pop-up vei putea descărca formularul 230 în format PDF/Imagine pe care îl poți trimite apoi pe adresa de email a Asociației SVUC: office@svuc.ro

Dacă dorești să fi și mai generos, îți poți convinge prietenii și apropiații să completeze formularul 230 pentru Asociația SVUC. Fiecare gest contrează! Adună cât mai multe formulare 230, apoi dă-ne un mesaj pe adresa de mail a Asociației SVUC – office@svuc.ro – și un membru al echipei Asociației SVUC te va contacta pentru a stabili modalitatea în care ne poți furniza formularele completate, în cazul în care prietenii și apropiații nu pot completa formularul online.

Ajută-mă printr-o sponsorizare! (pentru persoane juridice, prin intermediul unui contract de sponsorizare)

Procedura este simplă și fără costuri suplimentare, suma fiind deductibilă fiscal conform legislației.
Pasul 1: DESCARCĂ CONTRACTUL DE SPONSORIZARE
Pasul 2: completează datele de identificare ale companiei, precum și suma care face obiectul contractului de sponsorizare
Pasul 3: trimite contractul de sponsorizare completat și semnat, în format .pdf / scan pe mail către office@svuc.ro
Pasul 4: efectuează plata către Asociația SVUC
Pentru mai multe info, vezi rubrica din site dedicată Sponsorizărilor, AICI.

Meniu